Oběd v indickém rychlíku

Oběd v indickém rychlíku

V nové restauraci Bombay Express nás nadchlo hlavně jehněčí.

Aneta Štefánková
KategorieJídlo

Další restaurací, kterou jsme v nové Grand Kitchen v Centru Chodov otestovali, byl Bombay Express. Ač jde o český koncept, indické je tu skoro všechno. Kvalitu a autentičnost jídla potvrzují i indičtí manažeři, kteří si sem vyrazili na oběd z nedalekého office parku. Řadíme se do fronty za ně a přemítáme, co si vybrat.

Bombay Express funguje jako restaurace, ale objednávky se přijímají u pultu. Fronta se sice táhne až ven, ale kupodivu (a naštěstí) rychle ubíhá. Objednáváme si dvě hlavní jídla a pití a rozhlížíme se, kam se usadit. Láká nás stylový vagon, který zhmotňuje název restaurace a nabízí několik stolků a židlí k sezení. Je plno, tak usedáme v atriu Grand Kitchen, kde máme přes skleněné zábradlí impozantní výhled na několik pater propletených eskalátorů.


Na stole se nám překvapivě rychle rozbliká číslo, které jsme dostali u objednávkového pultu. Vyrážíme zpět a přinášíme si voňavý oběd. Jako první zkoušíme jednu z místních specialit – chicken tikka masala, tedy kuřecí kousky v marinádě z jogurtu a směsi indického koření. Místní omáčka není tak pálivá jako ji dělají Indové, připomíná spíš verzi anglickou. Mimochodem na britských ostrovech je indické jídlo tak populární, že pro objednání právě pokrmu chicken tikka masala stačí použít jen zkratku CTM.

Kuře jsme si objednali s plackou naan, tedy tradičním plochým indickým chlebem. Mimochodem, přímo v Bombay Express můžete pozorovat, jak ji indický kuchař připravuje. Z těsta vytáhne placku a přilepí ji na bok speciální pece tandoor, do které mohou hosté nahlédnout. Chléb nabývá, tvoří se na něm typická očka. Po pár minutách ho kuchař vyndává a krájí na trojúhelníky.

To, co nás ale maximálně nadchlo, bylo jídlo Lamb Rogan Josh, neboli jehněčí kousky v cibulovo-rajčatové omáčce. Původem perské jídlo je dnes typické pro indickou část Kašmír a v Bombay Express ho připravili znamenitě. Hustá voňavá omáčka rozkryla širokou paletu chutí a skopové maso se jen rozpadalo. Nemluvě o stylovém servírování v kovovém kotlíku.


Lehce pikantní pokrm jsme zapíjeli džusy z manga a z ovoce guava, které se pěstuje v tropickém pásmu a sladkou chutí připomíná fíky a hrušky.

Kromě stálého menu, které obsahuje masité i vegetariánské omáčky, ale také wrapy nebo domácí sýr panýr, je každý den k dispozici denní nabídka v masité, vegetariánské verzi s polévkou. Tak na co vyrazíte do Bombay Express vy?

Sleva 20%

Staň se členem věrnostního programu Centra Chodov a získej 20% slevu na všechny nezlevněné produkty v Nike Store

Více o obchodu

Sleva platí jen pro členy věrnostního programu. V případě, že jimi nejste, stáhněte si naši aplikaci.

Stáhnout aplikaci Přidat se online