Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Otázka a odpověď - rychlá výměna se špičkovým šéfkuchařem.

Kateřina Obrazová
KategorieJídlo

Riccardo Lucque provozuje v Praze nejlepší italské restaurace, bistra, vinotéky, obchody a podniky s delikatesami. Charismatiský Ital, šéfkuchař evropského formátu, přišel do Prahy v roce 2002. V dubnu 2005 otevřel svou vlastní restauraci Aromi na Vinohradech a dnes vede celkem 11 podniků, mezi kterými jsou vedle Aromi všechny restaurace La Bottega, Via del vino či škola vaření Laboratorio. Riccardo pro své restaurace a podniky vybírá ty nejkvalitnější suroviny a vína z celé Itálie a rád experimentuje. La Collezione je zkrátka metaforou pro pravou italskou kuchyni nejvyšší kvality.

Riccarda jsem zastihli v Aromi a u ranního espressa jsme si s ním zahráli rychlou hru: otázka – odpověď. Alora, Riccardo:

Kuchyňské náčiní, bez kterého nemůžeš žít?
Rozhodně to jsou moje nože! Ostré a naleštěné…

Tajná zbraň?
Ančovičky. Používám je do základu každého jídla, od lanýžů po masové pokrmy.

Jedno pravidlo, které jsi se naučil ve škole, a které by měl každý domácí kuchař vědět?
Správná teplota uchovávání potravin. Mnoho lednic v domácnostech ukazuje teplotu kolem 10 stupňů. To je špatně. Držte jídlo v lednici při teplotě pod 6 stupňů a bakterie zůstanou pod kontrolou.

Tvůj perfektní den ve městě?
Jsou to moje neděle. Sedíme hodiny u snídaně, žádný spěch a stres. Zapomenu na práci a užívám si rodinné chvíle.

Nejoblíbenější ingredience a proč?
Ryby! Vyrostl jsem u moře a miluji jejich čerstvost. Ryba se dá rychle připravit, ale vyžaduje to určitou úroveň dovedností. Pokud ji máte, je to delikátní záležitost.

Sleva 20%

Staň se členem věrnostního programu Centra Chodov a získej 20% slevu na všechny nezlevněné produkty v Nike Store

Více o obchodu

Sleva platí jen pro členy věrnostního programu. V případě, že jimi nejste, stáhněte si naši aplikaci.

Stáhnout aplikaci Přidat se online