3 nové podniky v Praze

3 nové podniky v Praze

Podzimní úroda nových míst, kde se určitě musíte zastavit na skleničku.

Kateřina Obrazová
KategorieFood & Dining

Zdá se, že po Karlíně či Vinohradech začíná být nejvíce hype místem v Praze okolí Masarykova nádraží. Ať už to je ruchem způsobeným otevřením administrativní budovy Florentinum či diskuse nad výstavbou nové obchodní čtvrti, která zde má do tří let vyrůst, jisté je, že nové podniky zde rostou jako houby po dešti.

Zaklepejte na vedlejší dveře
Café Imperial ke koloritu této pražské části neodmyslitelně patří. Mnozí z nás do podniku, kterému kraluje Zdeněk Pohlreich, chodí na pracovní obědy, romantické večeře, já osobně zpravidla na tři vejce do skla k snídani. Café Imperial je restaurace, kde je pořád plno. Možná právě proto se Zdeněk Pohlreich rozhodl expandovat a otevřít v těsné blízkosti Imperialu další ze svých restaurací pod názvem Next Door by Imperial.
Je samozřejmé, že i tato restaurace si zakládá na kvalitní a moderní gastronomii a chce svým hostům nabídnout jen to nejlepší.
Next Door by Imperial na vás dýchne vzdušným stylem pařížského bistra, ale orientuje se především na moderní českou gastronomii.
V Next Door ukazují českou kuchyni v tom nejlepším světle – jako kuchyni moderní a chutnou, která je lákavá již na pohled a plně respektuje současné trendy i nároky na zdravý životní styl. Tým kuchařů vede zkušený šéfkuchař Ondřej Jíňa, pod jehož vedením například obhájila ocenění Michelin Bib Gourmand restaurace Divinis.





Riccardova Linka
Na vzdálenost co by kamenem od Imperialu dohodil můžete zažít chuť pravé Itálie v novém podniku šéfkuchaře Riccarda Lucqueho. Ten v Havlíčkově ulici otevřel další ze svých restaurací La Bottega a obohatil tak svůj řetězec LaCollezione o další klenot. La Bottega Linka je totiž bezpochyb tou dosud nejatraktivnější a neluxusnější ze všech, a to jak do nabídky, tak do prostředí.
Otevřenou kuchyň řídí a za menu stojí šéfkuchař Lukáš Sedláček, který se do Linky přesunul ze sesterské La Bottega Tusarova. Jeho výběr obsahuje Itálií inspirované pokrmy a ty pokrývají tří klíčové atributy těchto italských bister – čerstvost, kvalitu a původ od místních italských dodavatelů. Připravte se také na obsáhlý výběr z vinného lístku či dalších archivních vín importovaných z Itálie.
Největší zajímavostí a lákadlem je speciální pec na dřevěné uhlí, která připravovaným pokrmům zachová autentickou chuť i vůni.
Interiér Linky je špička. Jeho dominantou je designové osvětlení a bar ve stylu open shelving. Vše je koncipováno velmi citlivě s ohledem na historii budovy, kde sídlilo prvorepublikové lahůdkářství Aloise Linky.





Správně nezrálá vína
To je jeden z hlavních důvodů, proč se vypravit do Portfolio Restaurant, podniku, který se nachází v Havlíčkově ulici jen pár kroků od Linky. Kromě toho vás za dveřmi Portfolia čeká barevný svět plný příležitostí, chutí a zážitků. Menu, pod jehož podobu se podepsal šéfkuchař restaurace Tomáš Císařovský, dosahuje michelinských kvalit. Naleznete na něm především rybí a masové speciality.