Zakousněte se do Tom’s burgerů

V Grand Kitchen se netroškaří, zažijte, jak tu chutná Amerika!

Zakousněte se do Tom’s burgerů

13. 04. 2017 Kateřina Obrazová Jídlo

Proč si zamilovat novou Grand Kitchen Centra Chodov? Protože tu mají nejlepší burgery široko daleko. Jsou šťavnaté, nadupané a v okamžiku, kdy se do nich poprvé zakousnete, ocitnete v jednom z těch poctivých bister na americkém středozápadě. Vítejte v Tom’s Burger!

Restaurace Tom’s Burger patří k hvězdám nové restaurační zóny Grand Kitchen, která se v Centru Chodov otevřela koncem března. Najdete ji tu po vůni, která se line z otevřené kuchyně, po zvuku syčení šťavnatých mas z grilu a podle červeného praporku, ve kterém se pyšně pne černý býk. Tři atributy, které upoutají pozornost každého milovníka pravé americké kuchyně.

Když se vydáte do Tom’s Burger na oběd, lehké kručení v břiše vám při pohledu na menu bezpochyby značně zesílí. Očima budete těkat od nabídky burgerů k mexickým specialitám, přílohám, omáčkám a salátům tak dlouho, že záhy budete chtít ochutnat úplně všechno. Doporučuji vám ale zachovat klid a jak se říká, nemít velké oči. Zvolte jedno velké jídlo a přílohu, až vám ho donesou na talíři, pochopíte, že je to rada nad zlato.

Svůj oběd si klasicky objednáváte u pultu, kde vám s výběrem té pravé ‘flákoty’ ráda poradí obsluha. Ptejte se na gramáž masa, která se tu podává dvojí - pro malé a velké jedlíky, ujistěte se také, jestli kuchaři při sekání čerstvých čili papriček neulétla ruka, protože vliv mexické kuchyně je tu opravdu patrný na každém kroku. Kdybyste to s pálivostí pokrmu přeci jen neodhadli, sílu jalapeňos zdárně uhasí výtečné limonády Jarritos, které se chladí za zády obsluhy ve velké lednici. Sáhněte určitě po některé z tradičních příchutí, třeba po mangu nebo mandarince. Pokud jste zvyklí zahánět žízeň jinak, na čepu tu mají i výborné pivo.

Tak, objednávku bychom měli: velký Jack Daniel’s Burger s čedarem, opečenou slaninou a bbq omáčkou, pochopitelně hranolky a domácí majonéza dochucená uzenou paprikou, ještě duhový coleslaw salát se zelenými čili papričkami a limča. Protože se tu vše připravuje na minutku, nečekejte, že rovnou u pultu dostanete na tác burger zabalený v papíru, který se ještě před chvílí sušil pod termo lampou ve vitríně. Dostanete pěkně své číslo objednávky a můžete se v klidu usadit, za chvíli se vše nese na stůl čerstvé přímo z kuchyně.

Pamatujete na to, jak jsem psala, že je důležité nemít při objednávání velké oči? Je to proto, že burger v brioškové bulce, který vám právě přistál na stole, má tolik pater, že ho musí pohromadě držet dlouhá špejle s vlaječkou. Chvíli ho budete otesávat očima, abyste zjistili, ze které strany bude nejlepší začít, v přemýšlení vám pomůže, když ochutnáte křupavou hranolku s majonézou – pozor, nespalte si jazýčky! Pak pochopíte, že není jiná možnost, než si vytáhnout rukávy a poprat se s hambáčem po kovbojsku, tedy vlastníma rukama.

Pokud vám na talíři zbyde jen vlaječka, gratuluji, zasloužíte si potlesk. Sníst totiž celou nálož si žádá opravdu velký hlad. Po takovém obědě doporučuji vyměnit Jack Daniel’s omáčku za Jack Daniel’s bourbon.

Neprokoušete-li se ani do půlky porce, nezoufejte! Požádejte obsluhu, rádi vám zbytek oběda zabalí s sebou na horší časy.

A co si dáme příště? Burritos nebo quesadillu, tortillu nebo...