Zahřejte se voňavým punčem

Jirka a Marika z blogu Kitchen Story prozrazují svůj recept na hřejivý nápoj.

Zahřejte se voňavým punčem

27. 11. 2016 Kateřina Obrazová Jídlo

Skvělý domácí punč umí navodit tu pravou zimní atmosféru: připravíte krásnou velkou mísu plnou kořeněného voňavého nápoje spolu s drobným občerstvením. V bytě zapálíte svíčky, pustíte náladovou hudbu a pozvete přátele. Zkrátka ideální způsob, jak se příjemně vypořádat se sychravými dny.

Přesně takhle to s námi udělali manželé Jirka s Marikou Kučovi. Fanoušci dobrého jídla je znají z blogu Kitchen Story, kde vyprávějí své kulinářské příběhy. Skoro každý den publikují na blogu originální recepty a články. Pro nás připravili lahodný punč, který si snadno uděláte i doma.

Recept:

  • 1litr džusu z granátového jablka
  • 1litr červeného vína
  • 150ml brandy

  • 1 pomeranč

  • 1 jablko

  • 1 granátové jablko

  • 6ks celé skořice 

  • 20ks hřebíčků

Červené víno smíchejte s brandy a džusem z granátového jablka. 
Pomeranč a jablko dobře omyjte a nakrájejte na kolečka. Ty pak vložte do základu 
punče. 
 Granátové jablko rozpulte a vyloupejte z něj všechna semínka, ty přijdou také do 
punče spolu s kořením. 
Punč můžete podávat s ledem, nebo zahřát a servírovat teplý.

Nádobí a dekorace stolu: Butlers
Foto: Eva Neužilová